Åsen

Idag har vi varit uppe på åsen med Jill och Zorro. Nova och Zorro har busat som en tok, så nu är hon trött...
Hon är så himla duktig på att komma när man ropar, hon struntar i allt annat (nästan allt iaf...) hon kan till och med sluta busa med Zorro för att komma och få godis istället.
Godisgris kan man absolut säga att hon är en!
Imorgon ska vi till Stockholm, så då ska lilla Nova få följa med på äventyr. Vi ska hälsa på Danne en strund och skjutsa Magnus kompis Johan dit på fest.
Nu ska jag plugga en liten stund, jag har massa skoluppgifter som måste göras!

Hej så länge!

Nova

Hon spårar som en GUD!
Idag testade vi att lägga ett valpspår till och hon förstår på en gång vad det är som gäller, och hon spårar som bara den! Det är så otroligt kul att se när hon tar fotspår efter fotspår!
Nu ska vi öva mer på ligg och på kontakt, snart är det dax att lägga på ord för ligg....!

Hästar

Nova tycker att det är jättekul med hästar, speciellt när dom springer!
Idag var vi till Pernilla och hälsade på, Nova fick syn på en häst och skällde som en tok. Sen började hon morra och då fick hästen fart, som om den ville busa med Nova och då började det skällas igen...
Det är kul att hon har så otroligt med energi, men det kan ävan bli lite jobbigt...
Imorgon ska Magnus vara hemma med tokstollan så att jag kan gå i skolan och lära mig massa muppiga saker.

/Ida

Spårhunden Nova!

Idag har våran lilla stjärna spårat som en Gud!
Vi fick hjälp av vår instruktör som vi hade när vi gick på kurs med Hoshi att lägga ett litet valpspår och allt gick superbra! Vi har allt en liten spårhund!
Vi var uppe på åsen och körde lite klickersök med Jill och Zorro (och Nova fick såklart testa lite också). När vi skulle åka hem därifrån fick vi se att våran gamla spårgrupp som vi var med i med Hoshi var ute och spårade. Vi tänkte bara svänga förbi en sväng och hejja, men så tyckte instruktören att vi skulle testa ett valpspår med Nova och det kunde man ju inte tacka nej till... Tänk vilka tips man kan få, önskar att jag också kunde så många bra övningar!

En skattande Mio

En skattande Mio

En supersöt bild på Liam

En supersöt bild på Liam

Nova har träffat valpar

Igår var Eva hundvakt till lilla monstret. Nova fick busa med 6st små lurvbollar (bernersennen valpar). Dom är så himla söta!
Idag har vi varit upp på åsen med Jill, Liam och Zorro så att Nova fick springa lite i skogen. Hon älskar att jaga Zorro!

Nova hos Emma

Nova har varit i Gävle idag, hos Emma. Jag var på den tråkigaste föreläsningen som jag någonsin varit på och så hade vi sån tur att Emma kunde passa pirajan.
Idag har det "bara" blivit två kissolyckor, så snart är hon nog rumsren! Skönt!
Imorgon ska hon få vara hos Eva en stund medan jag går i skolan, jag går bara i tre timmar då så det blir inte så länge.
Sen är jag ledig ända till på måndag, skönt att slippa krångla med hundvakt!

Godnatt!
/Ida


Sandviken

Idag var jag och Nova till Sandviken, jag skulle plugga med en klasskompis. När jag kom dit så rastade jag busen och hon kissade två gånger innan vi gick in, när vi precis kommit innanför dörren så satte hon sig och bajsade. Trevligt.. Nä, hon är inte riktigt rumsren än den lilla valpisen.
 Idag har vi klickat för att gripa en leksak, Nova var duktig som vanligt och efter några klick så förstod hon direkt vad hon skulle göra och högg tag i leksaken gång på gång! Kul!!!
Nu ska vi leta runt lite och kolla om det är någon klubb i närheten som ska ha valpkurs snart. Vi vill börja på kurs nu, så att vi får lite idéer om vad vi ska träna på!!!

/Ida

Söndag

Idag har vi haft en lugn söndag... Nova har busat och levt om och vi har lekt en massa och tränat en massa på inkallningar, namn, sitt och hämta grejer. Hon är en supervalp, förstår allt jättesnabbt! Det är superkul alltså!

Igår kväll var vi över till Johan och Jill så att Nova fick busa lite med Zorro, dom är helt galna när dom sätter igång!
Imorgon ska Nova följa med mig till Sandviken, jag ska dit och plugga med en klasskompis.


Spåret

Hm... det gick inte sådär superbra att gå spår med en galen vovve. Hon ville mest äta på granar, tugga i byxben och leka. Men vi tog det som en eftermiddagspromenad och hon blev superglad då hon hittade en leksak mitt ute i skogen. Sen tränade vi lite inkallningsövningar som gick jättebra, hon springer fort som attan och älskar att komma när man ropar!!!
Kontakten börjar bli bättre, nu förstår hon nog att "det klickar" om man tittar in i  mattes eller husses ögon!

Trevlig kväll!

Spår

Idag ska vi lägga första valpspåret, det ska bli superkul att få se hur valpisen beter sig...
Hon blir bara vildare och vildare för varje dag, hur ska detta sluta...=)
Jag skriver mer efter spåret....
Hej så länge!

Nova och Zorro

Nova och Zorro
Här är Nova och Zorro när dom kampar hemma hos Johan och Jill... Hela mattan åkte med...

Mio med svärdet...

Mio med svärdet...

En liten bild på Liam...

En liten bild på Liam...

Emma hälsat på

Idag har Emma varit och hälsat på och gosat lite med Nova! Superkul att hon kom över och hälsade på!
Imorgon ska hon få vara hundvakt till denna lilla krokodil... Just nu ligger hon och tuggar på Magnus!
Idag var jag och Nova upp en sväng på åsen och gick en liten kort promenad, Johan, LIam och Zorro var också med och Nova och Zorro busade som bara den! Liam börjar säga mamamamama, och papapapa... Han är så otroligt charmig...

Nu är det dax för en liten kort kvällspromenad...
Godnatt

 

Träffade Zorro

Igår kväll var vi över en sväng till Johan och Jill så att Nova fick träffa Zorro. Hon är bra cool och kaxig våran lilla valp. Hon ville busa hela tiden, och Zorro är inte den som är den... Han sprang som en vilde runt i huset, jag har aldrig sett honom så vild inomhus sen han var valp... Kampa gjorde dom också, Nova vägrade släppa taget och Zorro drog runt på henne hängandes i en gammal toffel.
När vi kom hem därifrån somnade plutten på en gång och sov till 05.30 i morse, skönt att slippa gå ut mitt i natten!

Nu ska vi ut på en liten kisspromenad och sen är det lunchdax för både Nova och mig!


Hundvakt

Idag har jag (Ida) varit i skolan, så Jill var här ett tag och var hundvakt. Jag är så glad att alla hjälper oss och ställer upp som hundvakter så att vi kan ha hund, för det är det roligaste som finns att hålla på med hund!!!
Idag har vi fortsatt klicka för kontakt och även lite för sitt... Vi får se vad nästa grej blir, antagligen inkallning!
Igår var vi till Skärplinge där Nova fick träffa Jumbo, Dabbi, Peggy, Bella, Daily, sex små valpar och Nisse (katten). Nova gillade att jaga Nisse och att hänga i Dailys svans... Nova verkar ha mycket jakt i sig, hon vill springa efter allt som rör sig inklusive våran kanin Olga.
Nu ska jag läsa lite mer om klickerträning så jag får lite idéer om vad jag ska träna på!

En trött liten hjälte....

En trött liten hjälte....

Visst är hon go...

Visst är hon go...

Piraja

Jag tror att vi tog hem en piraja eller krokodil istället för en hundvalp... Nova älskar att hänga i byxbenen och att hoppa upp och hugga mig i låren och rumpan. Men nu sover hon och då är hon den sötaste lilla skapelsen på jorden!
Idag har det varit full fart! Vi har övat på ögonkontakt, vilket har varit svårt då allt helst ska gå i 180 knyck. Men efter några klick så tror jag att hon börjat förstå poängen, hon är ju trots allt en liten godisgris.
I eftermiddag ska jag och Nova till veterinären, hon ska besiktas...


Nova+klicker

Nu har vi börjat klicka in Nova, hon börjar redan förstå att klick=godis!
Nova är så himla pigg och glad och hon är riktigt tokig i både mat och leksaker!!!
Det första vi ska träna på som bara sjutton är på kontaktövningar...
Nu ska jag springa ut med busfröt så att jag slipper torka kisspölar....

Nova

Nova

Välkommen till min nya blogg!

Hej! Här är lilla Novas nya blogg... Här ska vi skriva om allt som händer den lilla tjejen!
Åkerblommans Åkerblomma flyttade hem till oss igår och kallas numera för Nova.

RSS 2.0