Drag

Igår fick Nova träna drag, vi körde 5km, varav 2,5 i FULL FART!
Vi måste träna mer uthållighet så att vi kan köra lite längre. En sak är säker, Nova ÄLSKAR att köra drag. Hon springer och springer och springer. Om vi skulle ha drag av andra hundar så tror jag säkert att hon skulle springa tills hon dog!

Vi har även tränat lite på ligg - stanna kvar. Det går sakta med säkert. Jag kommer ta det så himla lugnt nu med det så att hon verkligen, verkligen känner sig trygg när hon ligger stilla...

På Söndag ska vi göra ett nytt försök med sökträning i Skärplige och hoppas på att alla håller sig friska så att vi kan vara där och köra. Jag ska som sagt var tänka på att inte tjata och gnälla på Nova som sist och så tror jag att vi ska köra några heldolda legor, ska bli kul att se hur vovvarna löser det!


Trevlig helg!

Intervallträning

Igår var jag, Nova, Johan och Zorro upp på åsen och körde lite intervallträning med hundarna i grusgropen. Ja, vi stod stilla och hundarna fick springa..:)
Vilken fart dem hade när de sprang mellan mig och Johan, jag tror att dem tyckte att det var riktigt kul att få springa!

Ikväll ska vi köra drag om det håller sig kallt så att vi inte förstör spåren! Det ska bli riktigt kul att få se hur det går när Nova får drag på Zorro, tror att det kan gå riktigt, riktigt fort!

Nu ska vi nog snart gå ut och träna lite lydnad på gården... Jag måste helt enkelt ta tag i det här med lydnaden så att vi kan komma framåt, just nu känns det som att vi bara står och trampar på samma ruta!


/Ida

Sökträning

I lördags tränade vi sök vid grusgropen, jag/Nova, Robin/Milla, Jill/Zorro och Eva/Sickan.
Alla hundarna var duktiga som vanligt. Många slag blev det för alla, tror att hundarna börjar få upp en bättre kondition nu, det verkar som att dem orkar hur mycket som helst nu!

Nova fick hitta nio figgar, hon jobbade på riktigt bra, det är jag som måste skärpa mig på transporterna - jag låter så mycket, tjatar och gnatar på Nova hela tiden! Det ska jag börja ta tag i nästa gång...
Vi jobbade ganska mycket på att ta det lugnt och inte tjuvstarta och det gick riktigt bra faktiskt, över förväntan...


Ikväll kanske det blir lite lydnadsträning...

Drag

Igår kväll var jag och Nova upp på Vegavallen och tränade drag, Nova drog som sjutton 2,5km, sen sprang hon brevid mig i 2,5km och sen var den lilla fröken trött.. Ganska härligt att se faktiskt att hon också kan bli trött, och inte bara trött i huvudet utan jag tror att hon till och med var trött i benen...:)
Idag blir inte så mycket hundträning, möjligtvis lite klickande i köket bara...


/Ida

Hund-dag...

Igår hade jag en hunddag, först testade vi lite drag med Nova, men det var för lite snö på vägen så det skar igenom. Så istället fick Jill och Zorro följa med och så körde vi lite intervallträning med hundarna. En stod nere i grusgropen och en uppe, så fick hundarna springa mellan oss, vilket de gjorde i full fart.
Därefter tränade vi lite uppletande och sen åkte vi hem och rakade Zorro och klippte Novas klor och kammade ur lite underull på henne. Sen fick dem busa ute på Johan och Jills gård, när dem sprang runt och jagade varandra kunde vi inte se vem som var vem.
Sen på kvällen tränade vi lite lydnad vid bilprovningen, Jag/Nova, Jill/Zorro, Petri/Legato, Emma/Daphne och Tomas/Lia. Nova var riktigt duktig, hon kunde fokusera bra på mig och struntade i de andra hundarna. Vi tränade lite sitt-stanna, ligg-stanna och började även lite, lite med framförgående...
Det jag ändå är mest stolt över är att hon var såå fokuserad igår, det var verkligen som att hon struntade i de andra och bara ville jobba med mig!!!

Lydnad vid klubben

Igår var vi och tränade lydnad uppe på klubben, det var jag, Jill, Petri, Emma, Lisa och Mia med hundar som var ute i snövädret.
Jag och Nova tränade på sitt-stanna och ligg-stanna och det börjar ta sig igen, det är väl bara att träna på antar jag och ta lite längre och längre för varje gång.
Vi tränade även på läggande och ställande under gång och det börjar också fungera ganska skapligt!

Vi får väl jobba på med apporteringen, för det fungerar inte alls just nu och så får vi köra på med hopp-sitt-hopp, för det har nog både jag och Nova glömt bort.


Milla i fullt ös...


Sökträning

Idag var det riktig fart på sökträningen, alla hundar hade hur mycket energi som helst så dem sprang som bara attan och jobbade på jättebra!
Idag var vi med hela sökgänget, Petri/Legato, Emma/Daphne, Robin/Milla, Jill/Zorro, Eva/Sickan och Jag och Nova...
Vi hade tagit med kameran för att försöka få några fina kort på hundarna, men självklart så hade vi ett dåligt batteri, så det räckte bara till att fota en hund...

Nova fick åtta skick idag, med figuranter på alla skicken. Hon sprang ut och jobbade jättebra på själva söket, det fungerade bra både på en öppen figge och på en heldold och på de andra halvdolda figgarna. Det som inte gick så bra idag, som vi fortfarande måste öva riktigt mycket på var transporterna. Hon var lös, men flamsade runt ganska mycket - eller rättare sagt mattes belöningar var för fjuttiga för att det skulle löna sig att gå vid mig. Kanske ska testa med kattmat nästa gång både hos mig själv och hos figgarna, det kanske lockar ännu mer än köttbullar. Kampen fungerar bra i början, sen när hon börjar bli lite trött så vill hon bara äta godis.

Nästa gång ska vi köra tre eller fyra heldolda så att vi får träna på det också! Därefter börjar det bli dax för att köra påvis i koppel och att börja med den fasta rullen. Det går framåt...:)

Snart måste jag skärpa till mig och träna mer lydnad, det måste ju också fungera.

Trevlig kväll på er!

Robin och Milla kör sök...


Emma


Magnus på sökträning...


Långfärdsskridskor...

Idag har vi varit i Fjällnora och åkt skridskor. Anna, Danne, Jag, Magnus och pappa var där och åkte och det är bland det roligaste jag gjort vi åkte cirka 16km...!
Nova fick självklart följa med och hon är för rolig, först så är hon så kaxig, skällig och jobbig så jag undrade verkligen hur det skulle gå att ha med henne ute på isen. Sen, så fort hon fårn någonting att tänka på så beter hon sig som en ängel. Hon drog mig till och från och sprang brevid mig jätteduktigt vissa bitar och struntade fullkomligt i att vi passerade andra hundar och galna skridskoåkare... Springa är verkligen någonting den lilla damen älskar, det är liksom en väldigt stor belöning i sig!




Imorgon ska vi träna sök igen och då blir det nog mer springa av... Tokfia Novan♥ !

Är på jobbet nu och längtar hem efter Magnus och Nova...

Saknar er ♥


//Ida

Nova hemma i köket...


Lydnad...

Å hej och hå...
Idag har vi tränat lydnad vid bilprovningen. Jag och Nova och Jill och Zorro.
Nova börjar bli duktigare, eller så är det matte som börjar fatta hur hon ska belöna rätt så att vi kommer framåt...
Vi tränade mycket på sitt-stanna och på linförhet, det går framåt med båda. Vi måste börja träna lite mer på uthålligheten i fritt följ/linförhet, för får inte Nova belöning tillräckligt fort så ledsnar hon på en gång...
Vi måste också träna på vändningar och på att gå fot jättesakta, för det tycker tösen är svårt!
Idag fick vi till en supersnygg inkallning, tror nästan att det var snudd på en 10:a!


Nu är det dax för bodypump!
Hej Svej!

/Ida

Träning ikväll!

Ikväll ska jag och Nova träna lydnad nere vid bilprovningen, nu måste vi börja träna ordentligt snart!
Efter fredag är det hundträning som gäller..:)


Vad gör Petri? :)


Sökträning i lördags, den 10januari...

Nova har varit dum, så Zorro lipar åt henne....


Nova och Zorro...


Nova och Zorro på promenad på åsen...

Drag

Synd att all snö håller på att försvinna! I söndags testade jag och Nova på drag, hon var riktigt duktig för att dra för första gången. Hade vi haft lite draghjälp hade hon kutat hela tiden, nu drog hon på bra ibland och ibland sprang hon bara bredvid mig... Det skulle behöva komma ett par decimeter snö för att det ska gå riktigt bra att köra drag, vi får ju bara vara på elljusspåret på måndag och torsdagskvällar och det skulle vara kul att kunna åka även på helgerna. Jag åkte på grusvägen som går vid Atlas, och den skulle nog vara riktigt bra att köra drag på om det kom lite mer snö, för det är inte så mycket folk på den vägen!

Det blir som sagt var inte så mycket hundträning nu när det är tentaperiod, men imorgon har jag lovat Nova att vi ska träna lydnad nere på bilprovningen om det inte är så isigt där... Sen blir det sökträning på söndag - det är Novas favoritträning!


Nu ska jag läsa lite mer om Eriksson, Stern, Skinner och Piaget.... SKOJ! :/ Nä...


//Ida

Nova trött efter sökträning...


Nova


Sökträning

Idag har vi tränat sök igen. Eva/Sickan, Petri/Legato, Emma/Daphne och jag och Nova. Magnus figgade igen som vanligt, han börjar bli en riktigt duktig figurant! Alla hundarna var jätteduktiga!

Nova fick åtta skick, 7med figuranter och ett tomslag. Tomslaget var lite dåligt, men hon var superduktig på alla andra skicken och hon börjar få bättre uthållighet, hon var inte alls speciellt trött även fast vi körde åtta skick! Sista skicket var lite svårt för henne, Magnus hade gömt sig på en traktor och lagt slangen nedanför så hon hittade den inte och så fuskade hon lite på det slaget genom att spåra upp Magnus. Annars söker hon bra, hon går ut bra och jag har inte sett några andra tendenser än på sista skicket att hon har spårat sig fram utan jag tror verkligen att hon kör på med "söknosen"... Det jag känner att vi utvecklats mest på jag och Nova är nog transporterna, hon försöker tjuva lite då och då, men hon lyssnar på mig och vi samarbetar bättre, nu vill hon ju till och med ha godis eller kampa och inte bara springa ut på nästa sida...

Jag har tenta på fredag, så jag tror att Nova inte kommer att få göra så jättemycket skoj fram till dess... Eller så blir det tvärt om, jag gör allt för att slippa plugga och tränar hund istället...:)

Tack för mig...

Klickerträning

Jag vill verkligen lära mig mer om klickerträning!
Jag har läst massor, men har svårt att översätta det till praktiken. Jag måste börja planera min träning mycket mer så att jag verkligen vet hur jag ska träna innan jag börjar!
Nu måste jag skärpa till mig!

Läs och inspireras på den här hemsidan, och kolla alla roliga filmer!
http://www.klickerklok.se/blog/

Sökträning + Uppletande

Idag har vi tränat sök och uppletande.
Först körde vi sök, det var jag, Emma, Petri, Eva, Robin och Jill som tränade med våra vovvar. Magnus ställde upp och figgade som vanligt.
Nova fick köra 7skick för första gången, den här gången körde vi inget tomslag utan hon fick hitta figgar på varje slag. Nova börjar bli riktigt duktig på söket, idag körde vi helt utan kopplet på transporterna och det fungerade riktigt skapligt. Jag får jobba ordentligt med godis och kamp, men det tar sig! Ute hos figgarna vill inte Nova busa så där kör vi godisbelöning och det gillar Nova skarpt, speceillt nu när hon löper och äter som en häst!

Efter sökträningen så körde vi uppletande, Nova fick hämta in fyra föremål. De tre första gick bra, men sen fick vi hjälpa henne lite genom att gå ut och lyfta på ett föremål. Nu på kvällen har vi tränat lite lydnad inne i köket, jag har kommit på att vi måste ta tag i lydnaden om vi ska kunna tävla någon gång...
Det får nog bli till att träna lite lydnad varje dag, så att vi kommer någon vart. Jag är supersugen på att gå caniskursen, men vi får se om det blir av till våren, eller om vi får vänta till hösten och hoppas på att det blir någon kurs i Knivsta då...

Tjohej
/Ida

Skrivit för lydnad

Idag har jag skrivit för lydnaden, superkul att få se hur det går till och att lära sig mer om hur man dömer. Stackars Nova har inte fått gjort mycket alls idag. Vi klickade lite här hemma, men annars har hon inte fått tänkt så mycket på ett par dagar. Hon höglöper för tillfället, så att det är nog inte så lämpligt att träna typ sök på ett tag nu heller, tror att det kanske skulle störa Zorro för mkt.
En vecka till, sen blir det full fart igen tror jag!
Idag har jag nog försagt mig, råkade säga att Riesenlägret är ett bra mål för att kunna starta en lydnads etta. Men jag tror att jag kanske tog mig vatten över huvudet... Platsliggningen känns allt för långt borta för att kunna satsa på det till sommaren... Men man kanske ska satsa på de andra momenten!?




TJO!

Gott Nytt År!

Gott Nytt År på er!
I år måste det bli mer hundträning, det får bli ett nyårslöfte! Jag är sugen på att gå en caniskurs, men det verkar inte bli någon första del i Knivsta i vår och det är lite långt att åka till Bålsta varje gång. Men men, vi får gå kurser för Eva och Tomas istället!

Det nya året firades med Johan, Jill, Sara, Johan och Magnus hemma hos Johan och Jill. Mycket god mat åt vi som ett gott slut på 2008 och så blev det champagne på det nya året. Faktiskt en ganska god champagne!

Imorse tog jag och Nova en långpromenad i det superhärliga vädret, solen lyste och gnistrade på den fina snön. Jag gillar nog vintern lite ändå..:)

Nu ska jag sticka iväg till jobbet...

/Ida


RSS 2.0