Slöat...

Nu har vi varit dåliga på att träna hund ett par dagar... och då blir det sömnlösa nätter... *Trötter*
Imorgon blir det inte heller någon hundträning för min del, men jag hoppas att Magnus tar tag i den biten. Jag jobbar 6.45 - 21.30 imorgon så då kommer jag nog vara trötter när jag kommer hem...

Nu ska jag lägga mig och titta på Sex and the City, två avsnitt hinns det med innan det är sovdax!

TJO
/Ida

Lydnad på klubben

Jag tror (men vågar inte hoppas för mycket på) att Nova har mognat lite, jag tycker att hon har varit lite seg, men jag har kommit på att seg nog är fel ord att använda. Hon är nog inte helt galen nu bara, hon har lugnat ner sig lite mot andra hundar och gör inte tusen utfall längre... Vi tränar på med lydnaden och tipsen som jag fick av Emma är suveräna, vi går framåt varje dag!!!
Vi tränar även på framförgående, vi kör med targets och det börjar sakta men säkert fungera bättre och bättre. Dock är vi LÅÅÅÅNGT ifrån klara! Idag fick Nova ligga platsliggning med skott, jag satt brevid och matade hela tiden, skotten är coollugna hon är inte ett dugg skottberörd, men det är dock svårt att ligga stilla för den lilla damen. Det kommer vi att få lägga mycket tid på för att få att fungera, vi börjar här hemma i vardagsrummet och får träna på som sjutton.

Magnus och Nova ska gå på tävlingslydnad för Eva och Tomas, det tror jag kommer bli superbra och då tror jag att vi kan ta ett stort steg i rätt riktning!

Nu kommer jag att ha fullt upp med plugget, har tenta den tredje oktober som jag måste plugga till så att jag kommer troligtvis inte hinna träna så mycket hund... Jag ska försöka att uppdatera er så gott det går!!

Kram
/Ida


Lydnadsträning

Vi tränar på som vanligt, jag har fått hjälp av Emma med apporteringen och jag tror verkligen på att det här kommer att fungera! Det är så kul när man får nya tips och idéer om hur och vad man ska träna på! I helgen ska vi ha träningshelg här, lördagen blir det lydnad och uppletande och på söndag eftermiddag ska vi träna sök (på förmiddagen har vi kurs). Det blir mycket hund, vi har ju även startat upp en fortsättningskurs/spårkurs, som vi startade upp igår. Vi har 7 jättehärliga hundar, och 7 härliga förare också förstås..! Hundarna är väldigt olika, men alla är riktigt charmiga!
Vi kommer att skicka bilderna till alla som var med i vår träningsgrupp på Riesenlägret, det är bara det att vi glömt bort oss och att vi nu har haft fullt upp med annat... men lugn bara lugn, nu när höstmörkret kryper fram så ska ni få någonting som lyser upp tillvaron. Snart dimper en cd-skiva ner i brevlådan med massor av kort att titta på!

Ha det toppen allihopa!
..och träna på! Snart kommer vi och är farliga på tävlingsbanorna!

//Ida och Nova

Dax att uppdatera!

Jag måste börja med att gratulera Jill och Zorro som igår blev uppflyttade till Lägre klass spår!! Vilka fina poäng ni fick ihop!!!

Nu måste jag uppdatera er lite, ni som kanske möjligtvis är inne och läser på min lilla blogg...
Nova har fyllt ett år, den 6/9, så nu börjar hon bli en stor tjej... fast jag tror inte hon blir mogen förrän hon är tre..:) Om ens då...
Vad kul att Eva hittat hit (vår proffsiga instuktör från Riesenlägret)! Tur att du påminnde oss om korten, vi har helt glömt bort oss... Men vi skickar kort så fort vi kan!!

Sen sist jag skrev har vi tränat lite sök, Nova sköter sig riktigt bra! Nu söker hon verkligen och använder nosen, toppen! ...men mer träning behövs. Det är bara att nöta på! Nu kommer vi bli ett större gäng som tränar igen efter lite uppehåll i sommar, det är roligare att träna när vi är några stycken!

Lydnaden börjar också gå framåt, även om koncentrationsförmågan är lite dålig... Läggande under gång börjar gå riktigt bra och lika så inkallning. Det som är störst problem är nog platsliggningen, där har vi inte kommit långt alls. Att ligga stilla är inte riktigt Novas grej. Budföring börjar också gå riktigt skapligt, dock vill pluttan gärna tjuvstarta. Allt där man ska sitta eller ligga stilla är svårt, men man ska ha någonting att bita i...:)
På torsdag ska jag och Magnus börja hålla kurs, en forstättnings/spårkurs. Hoppas och tror på roliga kursare!


Ha det bra allihopa!
Kramar
/Ida

RSS 2.0