Klickertrick

Idag har jag och Nova tränat på att hon ska snurra runt och på att hon ska sitta "vackert". Vad kul det är att bara shajpa in beteenden och när beteendena sitter så verkar det så glasklart!
Nu ska vi komma på något annat knasigt trick att shajpa in och så ska vi lära in kommando till buren!
Vi tränade lite uppletande idag och det gick bra, Nova springer nästan för fort ut så att hon kommer på en bit ut att "oj, nu sprang jag nog över saken, det luktade leksak där borta ju.." och så springer hon tillbaka och slår på nosen. När hon har saken så är hon snabb tillbaka med den, för hon är allt en liten godisgris våran lilla tjej. Speciellt om det vankas leverpastej på tub..=)

Nu är det godnattajm... Sov gott!

//Ida

Nova = störning

Idag har Nova fått agera störning till två kurshundar... Idag kom det bara två vovvar på fortsättningskursen och så var jag och Magnus instruktörer, lite lyx att ha en instruktör per hund... Det gick superbra idag och Nova fick vara med en liten stund, ingen hit att ta ut henne från bilen till två andra vovvar när hon inte har fått gjort någonting på dagen. Hon hade hur mycket energi som helst och bara for fram som en bomb... Men ack så mycket störning för det två andra vovvarna!
Efter kursen passade vi på att träna lite med Nova, det börjar fungera riktigt bra för oss nu, sitt och ligg är klockrent och sitt stanna börjar också fungera riktigt bra. Vi MÅSTE fokusera mer på positionen nu, det måste vara nästa mål i träningen. Gå med kontakt fungerar super och Nova börjar kunna koncentrera sig längre och längre stunder, men vi måste börja med att hon ska sitta brevid mig fot och sen ta ett steg i taget så att vi får in en bra position i fotgåendet.
Vi har börjat lite med apporteringen och det börjar att flyta på allt bättre!

Nu är det nog sovtajm, vi får se om jag orkar med någon träning imorgon, i så fall blir det nog spår eller uppletande och kanske även något klickertrick...

Godnatt
//Ida

Ojojoj...

Vilken hund vi har, det är helt otroligt så hon kan jobba på när hon känner för det... Det har blivit så otroligt kul att träna hund de senaste veckorna, allt flyter på så himla bra!
Idag har vi tränat stå, ligg, sitt, stanna, inkallning och budförning och det har aldrig kännts så bra med träningen!

Nu är det sovtajm som gäller...
Godnatt, sov gott!

//Ida

Nova är på G

Nova är på G, hon vill träna hela tiden och när vi tränar går allt superbra!
Tyvärr har lilla stumpan gjort illa sig, så vi kan inte träna så mycket just nu, hon har skadat ena trampdynan.. Men det lilla vi tränar går alldeles strålande!
Nu är det klickern som gäller, jag läser och läser och läser en massa bra saker så nu måste jag omsätta allt i praktiken!
Till våren hoppas jag att vi ska kunna få till någon tävling, för nu är vi på G!!!


//Ida

Burlekar

Vi har lärt Nova att älska att vara i sin bur, hon springer in i den hela tiden... Jag tror att det kommer bli superbra när vi kan lära henne att vara där, det kommer verkligen underlätta träningen!
Idag var vi även upp till klubben och tränade på hoppet och på apporteringsövningar! Superkul!
Nova, vår lilla stjärna, är superduktig och allt är så lätt att träna med henne... Imorgon ska vi till Knivsta och visa upp allmänlydnadspasset, vi som inte har någon allmänlydnad...=)
Jag hoppas att vi blir godkända instruktörer, för på tisdag ska vi börja ha våran egna kurs!!!

Nu måste jag klicka in någont nytt knastrick, det är ju så himla kul!

TJO
/Ida

Kolla in det här...

http://www.youtube.com/watch?v=JE-Nyt4Bmi8

Träning

Idag ska jag och Nova åka upp på klubben och köra lite lydnad. Det behövs verkligen, Nova har fått slappat i nästan två veckor...
Vi ska träna på sitt-stanna, ligg-stanna och lite på apportering tror jag...
Nu ska vi fara..
Bye Bye

RSS 2.0