Spår och lydnad

I lördags hade vi spårkurs på appellkursen. Nova var helt galen så spåret gick sådär, hon hittade alla apporter, men hon var väldigt flamsig, slog mycket och tappade bort sig på ett ställe. Där tog hon bakspår en bit och sen kom hon iväg åt rätt håll igen... Vi körde även budföring och det gick inte alls, även där var hon för galen. Vi fick testa på spårupptag och det fungerade riktigt bra, Nova gick åt rätt håll två gånger av två...:) Superkul!

Vi spårade även i söndags och då gick allt som på räls, jag hade cyklat innan och då var hon mycket mer fokuserad på vad hon skulle göra. Det spåret startade på fält och gick sen in i skogen och det var inga problem alls! Jag hade lagt ut två leksaker och 4 pinnar och det plockade hon lätt!:)

Idag har vi tränat lydnad på klubben. Vi tränade på framförgående, hoppet och apportering och det är så jä*la kul för alla sakerna gick bättre än någonsin!!!!! Nu hade vi verkligen ett sånt där flyt som man bara älskar när man får till och som man tränar för att uppnå!
Nu är det bara att hålla i med träningen!!!

Appellkurs

Igår var vi på appellkurs, vi var bara två ekipage och två instruktörer, så vi fick jättemycket hjälp!
Superkul att få "privatlektion"!
Vi tränade på alla momenten i appellen, platsliggning, budföring, linförhet, läggande under gång, hoppet, apportering, framförgående och inkallning.
Nova är duktig på inkallning och läggande under gång, där är det inte så mycket vi måste träna på. På inkallning är det mest ingångarna vi måste träna på, hon vill gärna sätta sig snett. Läggande under gång går bra, där är det mest frittfölj vi måste få till så att det blir bra, själva läggandet har vi inget problem alls med.
Linförheten går framåt, men vi kan inte gå så långa sträckor än så det måste vi träna på, liksom på halter. Där vill Nova gärna sätta sig sent och snett, träning, träning! Hoppet tränade vi med att kasta boll och två gånger hoppade hon över och så väntade jag till hon vände upp mot mig och då sa jag sitt och Sötishunden satte sig...:) Så hoppet går verkligen framåt, där måste vi öva massor på att jag bara kastar bollen då hon hoppar ut så att hon lär sig att hon ska UT innan hon ska sitta, annars vill hon gärna sitta nästan på hindret.... Återhoppen går riktigt bra här, hon har även fina ingångar på hoppet.
Apportering måste vi lägga ner MASSOR av tid på, det är väl det momentet som går segast framåt. Vi tränade på att Nova skulle ta apporten på marken och komma in i utgångsposition och det gick framåt, men vi måste fortfarande lägga ner massor av tid på att träna det här! Vi ska träna apportering från alla lägen så att hon lär sig komma in i utgångsposition med apporten från alla möjliga ställen....
Framförgåendet är ett drygt moment...:) Vi ska försöka shejpa in det för att slippa lägga en massa tid på att ta bort eventuella targetar, Maria tror att det ska gå bra med Nova så vi får väl hoppas på det! Några snygga framförgåendesteg fick vi i alla fall till igår, men det är lååångt kvar innan vi kan få till momentet helt!
Vi får se om jag och Jill kanske åker upp och tränar lite ikväll, det skulle verkligen behövas, träning, träning, träning!
Men det är helt klart värt alla träningstimmar den dagen man ser att hunden har förstått allt knas man vill lära den! Finns det någon bättre känsla än det!??

Valpkurs och appellkurs

Det var ingen bra kombination att jag höll valpkurs och Magnus och Nova gick på appellkurs. Men men, det är som det är - Magnus får helt enkelt gå ner MÅNGA steg och belöna bara att Nova har kontakt med honom och inte är intresserad av mig när jag är där och håller kurs.
Idag hade de tränat på lite allt möjligt, bland annat budföring, framförgående, ingångar, hoppet och platsliggning.


Jag har haft andra gången på valpkursen och jag är stolt att det redan är skillnad på hundarna och att det gått bra med träningen mellan gång ett och två. Jag hoppas att jag inte krånglar till det för mycket när jag pratar och förklarar, ibland känns det som att det finns alldeles för mycket att säga och att det vore bra med en dragkedja för munnen så att man hållet tyst. Till nästa gång är läxan inkallning och sitt och det tror jag kommer att gå strålande!


//Ida

Klickerkurs

I helgen har jag, Magnus och Nova varit på klickerkurs. Det har varit så otroligt givande, vi har lärt oss supermycket och fått en massa nya idéer!
I lördags var det supersvårt att träna med Nova, hon hade så mycket spring i benen så hon var helt galen. Jag har ALDRIG sett någonting liknande. Hon skällde, gnällde drog i kopplet och var helt, helt galen! Vi fick gå ifrån plan ut på åkrarna och köra budföring med henne så att hon fick springa av sig det värsta, sen gick vi tillbaka och då var hon mycket lugnare.
Vi har tränat på dogizen, fokus, targeting och hopp... Det har gått bra allting och när vi tränade dogizen fick vi en helt annan hund, hon var så samlad och lugn, så det var verkligen en bra övning som vi måste se till att träna massor för att få henne fokuserad på det momentet vi tränar så att hon kan vara lugn!

På tisdag är det appellkurs igen, då ska Magnus och Nova gå, jag håller i en valpkurs...

RSS 2.0