Rapport och lydnad

Idag har vi tränat rapport med Nova, Emma och Petri var med också med Legato.
Nova fick springa 7 skick, det var bara cirka 300meter men det gick KANON!!!!
Vi fokuserade på ljudet idag och hon skötte sig väldigt bra, skällde en del i början, men sen var det som att hon blev mer och mer fokuserad istället och slutade skälla. Hon fick mer ljud när Legato gick först, men inte så jättemycket mer. Några gånger gick hon efter Legato och några gånger före och jag tycker inte att hon verkar bry sig så mycket i om hon går först eller inte, hon tycker att det är lika roligt ändå och springer för att få sin kattmat, inte på jakt på någon annan hund.
Vi var brevid en kohage och jag trodde först att hon skulle springa till korna istället för till mig då hon lärt sig att kor springer om man skäller på dem (Det testade hon nämligen direkt när vi kom dit)... men inte då, hon kom direkt till mig utan tvekan, för det är nog ingenting som går upp emot kattmat!!:)

När vi kom hem tränade vi lite lydnad också, för Emma påminnde oss om att det är KM i helgen som kommer...ooops, kanske skulle ha tränat lite mer inför det...:/
Lydnaden gick sådär, linförheten gick inte alls, men platsliggningen gick toppen! Imorgon är det på det igen, för nu gäller det att träna i veckan!!!!

Godnatt gott folk!

Dax för uppdatering!

Idag har jag och Nova tränat sök....
Vi tränade med fokus på att hon skulle komma in till mig, så när hon hittat en figge och fått belöning ute i skogen så fick hon stanna kvar där ute när jag och figgen gick in till stigen, så att jag sen kunde ropa på henne och få inkallningsträning. Det gick riktigt bra måste jag säga. Vi körde 4 sånna slag och sen ett tomslag som gick kanon! Hon lyssnade på mig på första ropet och kom direkt! DUKTIGA VOVVE!!!! Sen fick hon en "direkt träff" på Jill och Robin som belöning och det tror jag hon gillade!!!

Alla hundar jobbade på bra idag, så kul att se!


Elliots fina lampa som mormor gjort!


Tavlor i hallen


Elliot på första cykelturen


Mina älskade!


RSS 2.0