Spår

I söndags var vi iväg och spårade med Johan, Jill, Emma, Petri  och Thomas och deras vovvar.
Nova fick tre spår lagda av Ida, Magnus och Jill. Hon sprang som en tok och vädrade med snoken åt alla möjliga håll. Vet inte riktigt vad hon höll på med. Det har nog aldrig gått så knasigt någonsin, Nova brukar gå klockrent! Körde även lite uppletande, om man nu kan kalla det för det... Magnus gick ut med en sak och Nova fick hämta den, hon kom inte tillbaka med den hela vägen, men jag är glad att hon överhuvudtaget tog saken i munnen för det ville hon inte alls först. När vi kom hem var lilla tjejen iaf helt slut!

Idag har Nova varit i Gävle hos Emma, dom hade varit ute och promenerat så att Nova fick en rejäl träning på att vara inne i stan bland massa folk.
Vi har nyss kommit in efter en liten promenad nere vid bilprovningen, där tränade vi även lite inkallningar och sitt stanna... Tänk vad mycket det finns för en liten valp att lära sig och att titta på, så mycket nya saker!
Imorgon ska Nova vara i Skärplinge hos Magnus föräldrar, det är tur att vi har så många som ställer upp när jag går i skolan så att vi kan ha hund!!! Tack till er!

Jag och Magnus ska börja på en instruktörsutbildning på lördag! Det ska bli så himla kul!!!

Nu ska jag gå och lägga mig! Imorgon är det heldag i skolan...

Godnatt!!!

Spår med Lotta och Hugo!

Idag har jag och Nova varit och spårat med Lotta och Hugo.
Vi lade varsit kort spår, jag hade bara lagt ut leksaker och Lotta lade ut både en liten godisskål och en leksak.
Spåren låg i ca. 35 minuter. Hugo fattade direkt vad han skulle göra, även fast det var första gången de spårade! Superkul att se! Han är ju bra söt lilla dvärgskäggisen!
Nova förstod också direkt vad hon skulle göra, hon bara älskar att spåra och ligger på som sjutton! När hon hittade leksakerna så ställde hon sig och nosade på dem som sjutton, HÄRLIGT! Snart tror jag att hon kommer att plocka upp dom också, för det tränar vi mycket på, på sidan om.

Vi tränade även lite kontakt, sitt- stanna och Lotta och Hugo körde även ligg- stanna.
Det var riktigt, riktigt kul att träna tillsammans med Lotta och Hugo! Det kanske vi ska göra på torsdag också och då kanske även Jill och Zorro följer med isåfall blir det även sök-träning!

Ha det gott!
/Ida

Sök-dag

Idag har vi tränat sök, först "klickersök" som Nova förstod på en gång, hon älskar figgar och springer som sjutton mellan dem så att hon ska få godis. Lilla godisgrisen.
Sen körde vi en sökövning för att lära henne komma tillbaka med slangen, hon bara rusade ut tog slangen och sprang med den halvvägs tillbaka. Jag är superglad att hon tog den överhuvudtaget, vi ska jobba på att komma tillbaka med saker nu. Det måste bli nästa steg innan vi kör någonting annat. Nova blir så glad när hon får jobba med huvudet, hon bara lyser hela hon!!! Efter dagens sökträning har vi varit hos mamma och pappa och nu är Nova helt slut!!!
Imorgon ska Magnus och Nova ut och spåra!
Nu är vi anmälda på brukslydnadskurs som drar igång den 5/2, shit vad det kommer bli skoj!!! Kul att vi får gå på en sån kurs med en liten skiten valp...=)

Ha det bäst!
Kram

Träning hos Sylvia

I lördags var vi till Sylvia på träningsträff, superkul att få se en massa skäggisar! Nova fick träffa Åttis (syrran) och Bea (sin mamma). De var supertrevliga och det känns så otroligt bra att vi har en valp efter Bea!
Nova var duktig, vi tränade inkallningar, kamp och lite ingångar. Kampen fungerade inte så bra, så det ska vi jobba mer på nu. Vi har kampat massor nu sen i lördags och Nova blir bara galnare och galnare! Nu när hon vinner sakerna springer hon massa ärevarv runt, runt, så nu ska vi öva mer på att hon ska komma med saker också så att hon tycker att det också är roligt! Jag ska komma på någonting som Nova vill byta leksakerna mot, har precis läst att man ska tänka att någon vill byta en 500-kronors sedel mot en 100-lapp. Vem skulle gå med på det? Om Någon istället skulle erbjuda en 1000-lapp mot en 500-lapp så skulle man inte tveka på att byta. Bytet ska alltså vara så lönande för hunden!

I söndags var Magnus och Nova ute och spårade och måndag, tisdag och onsdag har vi tränat på Nova inte får hälsa på vem hon vill. Hon är så glad i alla, men vi håller på att lära henne att hon måste "fråga om lov" innan hon får hälsa på folk, dvs. sitta ner och titta på mig. Det är svårt, men man får ha tålamod!
Nu börjar Nova kunna backa också, skoj, skoj! Snart är det nog dax att börja lite med krypet också!
I helgen blir det spår och sök, en hel helg med hundträning, underbart!

Ha det bra!
/Ida



Det är så KUL

Det är verkligen superskojigt att träna valp! Jag tror att det måste vara roligare att träna en valp än en vuxen hund. Varje dag gör Nova framsteg, hon är så himla duktig. Nu har vi börjat öva litegrann på att backa och voffsingen börjar bli så duktig! Idag tränade vi även lite sök, vilket Nova tycker är roligt, hon älskar att hitta folk ute i skogen!!! Hon vill gärna äta upp dem, eller i alla fall slicka dem i ansiktet.
Vi har även tränat lite på budförningar, eller om vi kanske ska kalla det inkallningar och det tycker Nova också om, hon verkar gilla att springa fort och vad gör man inte för en liten köttbullsbit!??!

Nu är det dax för mig att krypa ner i sängen, Nova har redan lagt sig för kvällen.. Det ska bli så skönt att få sovmorgon imorrn!

Godnatt, godnatt!

//Ida

Klubben

Nu har vi varit på klubben 5dagar den här veckan och tränat med Nova. Igår var det tävling där och då fick Nova se en massa hundar och det gick bara bra.
Apporteringen börjar fungera bra nu, hon börjar komma tillbaka med sakerna!
Idag tränade vi budföring, NEJ, sitt, stanna och hopp. Det går superbra, Nova vill flyga över hindren hela tiden då hon kommit på att det "klickar" om hon hoppar över hindret.
Vi har en så otroligt pigg och glad hund!

Godnatt på er!
/Ida

Träning, träning, träning

Igår hände det mycket för Nova. Först åkte jag, Jill, Zorro och Nova till skogen, där fick hon spåra och busa lite med Zorro. Jill lade ett spår som Nova fick gå och hon förstod direkt vad hon skulle göra trots att hon inte spårat efter någon annan än föraren tidigare. Spåret gick över en bred stig där det hade gått massor av folk och där fick Nova det svårt, misstag av oss att lägga spåret över en så bred stig. Men sen då vi tagit oss över stigen så spårade hon toppen igen!
På eftermiddagen tog vi en kort liten promenad med Angelica, Erica, Adam och Bianca. Nova och Bianca busade som sjutton, superkul att se, men jag var rädd att lilla taxen skulle bli mosad...
På kvällen var vi till klubben och tränade lite, vi övade på hopp, sitt-stanna och på budförningar. Nova gick toppen på alla grejerna, men speciellt kul är det att se henne rusa järnet på budförningarna. Hon älskar att springa mellan folk, hon är galen i ALLA! Nova börjar bli duktig på ingångar och på sitt-stanna, TOPPEN!

Nu MÅSTE vi börja träna på apporteringen, Nova gillar inte att lämna ifrån sig saker och hon vill inte komma ända fram med saker, även om vi står med oxfilé och vill byta med det... Hon är helt enkelt för prylgalen.
Nu blir det till att jobba på det!!!

Godnatt och sov så gott!

/Ida och Nova

Gott Nytt År!

Gott Nytt År!

Novas år började med bus med Zorro och det lär det bli mer av nu under 2008!

I mellandagarna har Nova fått 2spår och så har vi kört lite sökövningar också, hon är så duktig denna lilla plutt-valpen.
Imorgon ska vi nog lägga ett till spår åt lilla Nova, ett lite svårare så att hon får jobba lite mer...!
Så ska vi självklart öva lite på att komma med grejer. Novas föremålsintresse är stort, men hon vill inte lämna saker så att det är det vi ska öva på mest!

Nu ska vi sova, godnatt allihopa!

Kramar
/Ida

RSS 2.0