Sökträning

Igår kväll tränade vi litesök, vi tränade på fasta rullen och det gick riktigt skapligt. Det vi måste träna lite mer på är att Nova ska komma med den ända in till mig och  inte släppa förrän hon får ett loss. Hon vill gärna släppa den tidigare, en sisådär 1-2 meter ifrån mig... 

Idag blir det ingen hundträning, bara korta tråkiga promenader... Jag ska till Gränby med systeryster istället!:)


 

Hundträning

Det blev lite träning igår, Nova och jag tränade ute på gräsmattan. Det blev platsliggning och frittfölj som vi tränade på. Nova är som sagt var lite seg nu, så hon låg stilla som en ängel när vi tränade platsliggning...:)
Vi tränade tyvärr ingen apportering, det MÅSTE vi verkligen se till att ta tag i snart!!!


På kvällen åkte vi till klubben och då tränade jag och Smulan. Vi tränade på ligg-stanna kvar, kontakt, sitt-stanna kvar och så även på att släppa leksaker på "loss". Sen tog vi en lååång fikapaus, alltid lika kul att träffa Emma, Petri och Tomas!

Imorgon kanske det kan bli lite sökträning...!?!
Tjo
/Ida

Hundar, hundar

Nu har vi tre hundar hemma, Smulan har flyttat hit och så är vi hundvakt till Zorro...
Det är fullt upp, promenaderna tar tid, även fast de stackarna får gå kort-korta promenader så är mitt tempo inte det snabbaste...
Nova löper nu, så hon är så lugn och snäll. Alldeles lagom faktiskt, hon går att träna, men hon har inte riktigt samma spring i benen och är lite mer sansad.
Smulan är galen som vanligt och hon utstrålar glädje vilket är så skönt att se!...:)

Ikväll ska jag nog försöka träna lite med åtminstone Nova... Apportering och platsliggning står i så fall på schemat.

Nu ska det pluggas. Tenta på onsdag.

Tjo

RSS 2.0