Drag

Igår var vi och tränade drag med Smulan, är riktigt sugen på att lära henne dra skrinda så att Elliot kan åka bakom sen!!
Magnus ska få bygga en skrinda till mig, så att vi kan träna här hemma sen... Skulle även vara roligt att göra ett arbetsprov med henne, jag tror inte att det är allt för svårt att klara det så då har vi nåt att sikta på. Annars blir det ju mest Nova som får göra roligheter, har tränat en hel del lydnad med henne nu. Vi fokuserar mest på krypet för tillfället och det går sakta men säkert framåt, så himla roligt att hålla på!!:)
I veckan tror jag att vi ska åka till Skutskärs BK och träna lite, för att få lite miljöombyte. Ska höra med min kära grannar om dom har lust att hänga med dit.

Nu är det mindre än en vecka kvar tills Johan och Jill får hem sin lilla valp, åh vad spännande det ska bli att få passa honom! Längtar SÅÅÅ efter att få busa med lilla Dunder och önskar Jill all lycka med den nya lilla stjärnan!!!


Ikväll blir det ingen hundträning, då ska jag spela fiol istället...
Förresten, vi har numera tre hundar - eller iaf i ett par veckor. Jumbo bor här tills Jazzas valpar åker, tror att han stortrivs med att bo här och goare hund får man ju leta efter!!!!!

KM

Idag har jag och Nova tävlat i KM, hon är så duktig min lilla stjärna!:)
Budföringen strulade en del, först lyssnade hon inte när jag skickade henne, så jag fick säga marsch två gånger, sen sprang hon och tog ett varv runt mottagaren (Petri) så han fick ropa in henne, men sen förstod hon vad det handlade om och då skötte hon tillbakavägen kanon:)
Platsliggningen hade vi verkligen tur på, hon låg jättebra i 3 minuter, men exakt när tävlingsledaren sa "moment slut" så reste hon sig och började skälla på fallskärmshopparna! Men där fick vi en nia...
Sen var det platsliggning för 5 andra hundar (högre och Elit) och så hade de sin lydnad innan det var vi igen.
Linförheten gick inte alls bra, tror inte att hon visste vad vi gjorde för fem öre. Hon drog i kopplet, jag fick säga hundra dk:n och det var typ kaos... men vi fick betyg ändå, TACK snälla dommaren!!! Sen var det framförgående, och det är verkligen inte klart, men vi testade i alla fall och även där skrapade vi ihop poäng, även om det inte heller var mer än knappt. Hon gick inte alls bra fot, men själva framförgåendet var helt okej även om hon drog, sen stannade hon inte ordentligt och strulade en hel del....
Så fort jag kopplat loss henne för att göra platsläggandet så var det som att hon vaknade till och hon gick fot som en ängel och kastade sig SMACK i backen på kommandot och vi fick en 10:a!! Så lycklig!:)
Därefter gick det toppen, 9,5 på inkallningen och 9,5 på hoppet!!!!

När jag räknat lite så såg jag att om vi tävlat en "vanlig" appell och fått 8,5 på spåret eller söket så hade vi blivit uppflyttade, så då känndes det genast lite bättre!!!

Vi var ensamma i appellen så vi blev Klubbmästare, även fast vi inte gjorde någon strålade tävling, alltid roligt!!!:)


Godnatt!
Hejsvej


Världens goaste!


RSS 2.0