Rapport

Halloj...
Idag har vi tränat rapport med Novadamen. Det gick riktigt bra, det ända som blev lite tokigt var att hon inte ville springa först på tredje skicket, så då skickade vi Dapnhe först och sen sprang Nova som skjuten ur en kanon!!!
Hon fick springa 5 ganska korta sträckor där vi gjorde förlängningar på 3 och kortade av lite på fjärde skicket.

Vi tränar även på med lydnaden, igår tränade vi mest snabba lägganden, men även lite fritt följ där vi fokuserade på starterna ordentligt. Det gick super!

Nu ska vi träna lite apportering innan det är nattinatti...
Imorgon blir det en liten platsliggning med grannvovvarna. Tävlingen närmar sig med stormsteg... blir ju nervös ab bara tanken!!!

Tjo för idag!

Träningshelg

I helgen har det blivit en hel del hundträning.
Igår tränade vi sök, Emma/Daphne, Petri/Legato, Jill/Zorro, Eva/Sickan och så jag och Nova.
Eva och Sickan skötte sig bäst av alla, trots att de böt tillbaka till rulle. Det var som att Sickan hade längtat efter att få köra sök med rulle istället för att behöva skälla! De andra hundarna var lite ofokuserade... Nova var nog den mest ofokuserade faktiskt. Hon ville bara springa på synintryck, så nästa gång blir det nog heldolda figgar. Hon fick träna 7 slag med figgar på varje och med lösrulle. Rullen gick bara bra, hon lämnade även av den förvånansvärt bra!:)

Efter sökträningen körde jag och Nova och Emma och Daphne en platsliggning som gick riktigt bra. Det ser ut som att Nova ligger riktigt tryggt nu vilket känns jätteskönt.

Idag har vi tränat lite rapport med Nova och Emma, Petri och Legato. Det gick väl sisådär, vi gjorde för svåra förlängningar. Men där lär man sig till nästa gång. Nova hade även svårt att springa tillbaka till mig på A station, tror att jag blivit för tråkig:( Nästa gång ska vi nog göra förlängningar åt båda hållen så att det händer lite även vid "A" station... Jag fick iaf motion som fick springa och visa mig för fröken Nova!
Vi har även tränat stegförflyttningar idag, en liten platsliggning och så har jag försökt klicka in lite snabba lägganden. Nova har blivit seg, för att vi nött ut "ligg" tror jag, så nu är det nya tag... Imorgon ska jag försöka träna apportering, eventuellt en platsliggning och lite linförhet. Man har mycket att träna på nu när man går kurs, ojojoj!!!

Nu väntar duschen efter ett träningspass för matte också!
Tjo för idag!

En liten bild på mitt lillhjärta!


Stegförflyttningar och platsliggning

Nu har vi tränat för fullt hela veckan!:)
Idag har vi varit ut på en långpromenad jag, Elliot och Nova. Vi passade på att träna lite stegförflyttningar och platsliggning. Stegförflyttningarna känns jättesvåra, tror att vi ska prova träna på pallen så att fröken ska förstå att det bara är bakbenen hon ska flytta på... Ska höra ikväll på kursen vad Mia tycker.
Vi tränade även platsliggning. Det gick riktigt bra, jag gick iväg 25-30meter och var så långt borta i 1minut. Sen gick jag närmre och lät henne ligga en minut till vilket inte var några som helst problem... I måndags och i tisdags tränade vi platsliggning med Emma/Daphne och Petri/Legato och det är någonting vi ska försöka fortsätta med så att alla hundarna blir supertrygga med platsliggningen! Emma tränade även platssittning med Daphne vilket gick riktigt bra, hon såg lite sugen ut på att lägga sig, men satt ändå kvar - så duktig så!!!

Ikväll är det som sagt kurspremiär för mig och Nova på tävlingslydnadskursen. Det ska bli riktigt spännande och kul att få någonting nytt att kämpa med! Hoppas på att få mycket hjälp med apporteringen, för där har vi verkligen någonting att bita i... ojojoj!!:/

Sen hoppas jag på mer platsliggningshjälp av grannarna i helgen, behövs verkligen och är mycket roligare att träna tillsammans med andra!!!


Hej så länge!




Tävlingslydnadskurs

Nu ska det ske! Jag ska tävla!
Först ska jag och Nova gå en tävlingslydnadskurs, sen ska vi ut och tävla... Vi ska gå en kurs för Mia Öhagen som redan har börjat. Första tillfället för oss blir på torsdag och idag har vi tränat inför den kursen. Vi tränade explosiva starter, apportering och platsliggning.
Explosiva starter är det inget problem med, Nova kan bjuda ligg och ligger kvar tills jag ropar Nova, då kommer hon som skjuten ur en raket för att ta leksaken som jag drar framför henne.
Apporteringen har vi problem med "som vanligt" men det har ändå gått framåt lite, lite, lite... Hon tar apporten, även om hon ser äcklad ut av den... men mot kattmat så fungerar det åtminstone! Jag ska prata med Mia och fråga om mer tips på torsdag, för apportering är verkligen någonting som vi nog aldrig kommer att få nog av tips om hur man kan träna.
Platsliggningen gick riktigt bra idag, vi tränade först själva på dagen och då gömde jag mig även en liten, liten stund för Nova - hon låg så lugnt och snällt kvar ändå. Sen på kvällen tränade vi med BÄSTA grannarna, Nova låg superbra med huvudet nere och vi fick mycket störningar vilket tufflan klarade alldeles galant! Stolt, stolt matte:)

Imorgon blir det mer träning på apportering och platsliggning och så ska vi träna på fokus, att Nova ska kunna sitta länge, länge och bara titta på mig och så ska vi även prova starterna i fritt följ så att hon verkligen "är med" direkt!

Nu känner jag mig mer taggad för träning än någonsin!
Tjo!

RSS 2.0