Sökträning

Idag har vi tränat sök igen, med fokus på ordning och reda... Vi börjar få lite ordning nu, efter en j*kla massa träning. Nova är helt fantastisk på att söka, hon rusar ganska rakt ut, använder snoken, hittar figgen, tar slangen och så full fart tillbaka till mig :) och vi kör lösa påvis där hon rusar som en galning för att få lite godis av figgen!
 
Det vi ska träna på först är att få ordning och reda så att jag slipper bli släpad av henne när vi ska träna.
Sen ska vi träna på att ta mer och mer dolda figgar och även lägga in något planerat tomslag...
Imorgon är det nog lydnadsträning vid bilprovningen som gäller!


//Ida

Lydnad

Igår tränade vi lydnad vid bilprovningen, Nova var riktigt duktig. Vi tränade på fotgående, sitt-stanna och ligg-stanna, för att vara stilla är det svåraste som finns!

Fotgåendet börjar sakta men säkert komma tillbaka och Nova börjar bli duktig på vänstersvängarna också. Hon har en tendens till att tränga lite, men det blir bättre och bättre. Koncentrationen blir också allt bättre, men är fortfarande inte bra... Vi måste kampa mer när vi tränar för att få upp koncentrationen mer, godis funkar inte alls bra.... På söndag ska vi träna adventssök!! Skoj, skoj!


//Ida

Sökträning

Igår fick Nova träna en massa, först var hon och Magnus på kurs och tränade lydnad. Sen var det sökträning som gällde.
Nova fick tre skick, med heldolda figuranter, hon är superduktig på söket, men det jobbiga är att få ordning och reda där emellan. Vi måste lägga upp en ny plan för hur vi ska gå vidare. Antagligen så får vi göra så som Eva tipsade om, nämligen att ha figuranter bara på en sida och släppa lös skruttan så hon får springa bäst hon vill, men att hon inte kommer hitta någon förrän jag skickar henne rätt - på rätt sida. Någon som har något annat tips för att få ordning och reda!?

Imorgon har vi kurs, sista tillfället... trist att det bara är en gång kvar!

//Ida

Stopp...

Nu har det tagit stopp igen, jag tror att Nova har blivit lite förvirrad av att hon och Magnus har börjat tränat en massa, så nu fattar hon noll när vi ska träna.. Eller så är det spökåldern som slagit in, igår blev Nova livrädd för en sten, mycket läskigt!!! :)

Idag ska jag och Nova träna lite på apportering och på sitt - stanna. För att vara stilla är det svåraste som finns!

På lördag ska stygnen bort, så sen ska vi börja cykla igen! Det ska bli skönt när lillan får börja röra på benen igen, nu är det myror i brallan hela tiden. På söndag blir det kanske sök, skoj, skoj!


//Ida

Hopp...


Mio och Liam


RSS 2.0