Uppletande med Nova och Zorro...

Idag körde vi upplet med Nova och Zorro, båda hundarna hade racerfart både ut och in... Kul när det fungerar bra!!!
Båda fick köra två omgångar och båda gångerna fungerade bra...
Zorro har blivit förj*klig på att veta var han har rumpestumpen och på att krypa, superkul att se att dom gått så mycket framåt! Nova har lärt sig att kasta sig ner på ligg så nu går det undan när hon får kommandot, det ser ut som om hon bara släpper kontrollen på benen och plaskar ner i golvet. Vi måste öva mer bakdelskontroll, man blir taggad när man ser hur smidigt Zorro sköter rumpkollen!


Godnatt...
/Ida

Mycket träning

I lördags  var det städdag på klubben, så då blev det självklar hundträning. I söndags var vi till Knivsta på instruktörsutbildning och även då blev det träning för Nova, socialträning. I måndags gick vi på valpkurs med Nova, i tisdags var jag och Magnus hjälpinstruktörer på valpkurs och igår var vi upp på onsdagsträning.
Igår var det skotträning och Nova bryr sig inte alls om skotten, vi lekte lite hoppa upp på stenar, tränade på sitt och ligg och så gick vi i "fyrkant" för att få lillstumpan att lugna ner sig. Det gick faktiskt över förväntan igår, Nova skällde nästan ingenting och drog inte speciellt mycket i kopplet heller. Riktigt kul faktiskt!

Kram
/Ida


Sökträning

I lördags körde vi lite sökträning med Nova, Zorro och Alice...
Jag, Magnus, Jill och Marie var ut med vovvarna och alla hundarna gick toppen! Full fart ut, hämta rullen och full sprätt in igen. Vad kul det är när det går framåt fast vi inte tränar så mycket!!!
Vi körde med synretning så att Nova skulle springa rakt ut till figuranterna och jag tror att hon börjar förstå handtecknet nu, vi har nött på det även i uppletandet och nu börjar det lossna lite....

Igår tränade Nova, jag och Magnus rapport. Vi lärde oss att Nova behöver lite synretning även där. Hon sprang som ett skott både första och andra streckan, men sen vände hon på tredje...(Inte bra...!) Då gjorde vi en synretning på fjärde streckan och då sprang hon som en tok igen...
Nästa gång ska vi köra med synretning på andra, tredje och fjärde sträckan. Allt för att hon ska springa som en galning och lära sig att det bara är att rusa!

Ikväll ska vi på valpkurs, läxa till ikväll var sitt och kontakt och det ska vi nog allt få till...!

//Ida

Jill och Zorro

Jill och Zorro
Idag var jag, Nova, Jill och Zorro på åsen och tränade uppletande. Det gick faktiskt bra med båda vovvarna. Nova sprang dock inte så rakt, men hon är helt suverän på att komma tillbaka med sakerna så fort hon hittar dem. Jag tror att jag måste öva mycket på smala rutor så att det inte blir så fladdrigt.... Det gick bara bra för Zorro idag också, han fick hämta in 5 saker första gången och 4 andra gången och nu börjar det verkligen lossna för honom, nu tar han saken och springer direkt in till Jill! TOPPEN!

På lördag så blir det mer träning, tror att jag ska övertala Magnus om att köra rapport då!

/Ida

Sälen

Sälen
Nova uppe i Sälen, hon och Zorro var inte stilla i många sekunder när dom var ute... s å det var verkligen inte det lättaste att få något bra kort.

Träning på klubben

Idag var vi upp på onsdagsträning, jag misstänker att Nova har fått DAMP eller någonting liknande... Hon var helt uppe i varv, skällde på alla hundar hon såg och var helt ofokuserad...
...men väl ute på plan så var det andra puckar....
Nova och jag övade på att gå med kontakt och det börjar fungera riktigt skapligt. Sen övade vi lite hopp och det går alldeles lysande, hon verkligen älskar hoppet, så där har jag verkligen lyckats!!!
Vi måste träna mycket på ingångar nu och så tror jag att vi ska nöta in stå...

På träningen idag så var det skott, men Nova reagerade inte ens på att det smällde, så det var superskönt att få veta!

Shit vad kul det är att träna alltså. Och ännu roligare blir det då Sofie kommer upp och tränar sin lilla söta voffsing! Vi tränade på budförning tillsammans och så fick jag tjuvkika lite på hur Ceasar går och han är skitduktig! HEJJA SOFIE DU MÅSTE TÄVLA!!!!!

På måndag börjar vår valpkurs, pinsamt om Nova ska skälla lika mycket då....!
Nu ska vi gå och sova, imorgon så blir det nog mycket passivitetsträning för Nova, tror att jag ska gå och sätta mig vid konsum och spana på folk.


Godnatt!
/Ida

NOVA BÖRJAR BLI STOR

NOVA BÖRJAR BLI STOR
Nu börjar Nova bli stor, snart är hon lika hög som Zorro...
Vi har varit uppe i Sälen och Nova och Zorro har busat ute i snön hela dagarna!
Kort därifrån kommer!

//Ida

Rapport

Igår körde jag och Johan rapport med Nova ovh Zorro, det gick bara bra. Nova tvekade lite på att springa från Zorro första skicket, men Johan skickade om henne och sen kom hon till mig som en pil.
Det är så kul att se hundarna så glada av att få jobba!

Det närmar sig valpkurs, skoj!
Nu ska jag iväg på kursinformation.

/Ida

RSS 2.0