Åsen

Idag var jag upp med Nova och Zorro på åsen, dom älskar att få springa och busa med varandra. Vi gjorde lite aktiveringslekar där vi bla. gömde godis i träd. Dom små busarna var jätteduktiga på att hitta på allt gott och efter några små godisövningar så gick dom med mig som små änglar...!
Nu ligger dom här brevid varandra och sussar...

Den 14/4 börjar vi på valp/unghundskurs, det ska bli så himla kul!

Kram
/Ida

Socialträning

Det är bra att Magnus har bilen ibland, det leder till att Novapromenaderna sker inne i Tierp och inte ute i skogen. Det är just socialträning som är viktigt för lilltjejen just nu, idag har vi suttit på konsum och övat på passivitet och så har vi övat på att möta folk. Vi har även mött 4hundar idag och det har gått över förväntan!
Vi kom nyss in efter en sväng hem till mamma och tillbaka och Nova gick lös hela vägen och var så duktig så, hon springer nog max 15 meter ifrån mig, sen kommer hon på att det är vid mig hon ska vara så då traskar hon på vid min sida, allt för att få kampa och äta korv. Det är så himla kul när träningen fungerar!!!
Imorgon ska vi föröka oss på lite uppletande tror jag och kanske även lite lydnad ute på klubben. På onsdag blir det eventuellt onsdagsträning med skott, men dock inget bestämmt än...


//Ida

Hejsan!

Idag har Nova haft en lugn dag. Jag och Magnus har varit barnvakt åt Liam och Nova har fått tagit det lugnt från träningen.
Imorgon ska vi till Knivsta på instruktörskurs, så det lär väl bli ganska lugnt då också!
Nu är det sovtajm.
Godnatt!

Kram
/Ida

Nova och Zorro träning

Idag var jag, Magnus och Jill ut och tränade med Nova och Zorro och det gick strålande! Vi tränade sök och Nova for fram som en virvelvind! Toppen!
Det är fortfarande lydnaden som vi måste jobba på, men den går framåt den också. Nu tycker inte Nova att det är lika äcklit att ligga ute så nu övar vi på det och på att sköta sig där det är mycket folk för Nova skulle helst jaga allt som rör sig.

Nu är hon trött och ligger i sin puff här brevid soffan och tuggar på ett märgben.

Jag ska föröka skärpa mig och uppdatera oftare!

/Ida


Nova i Skärplinge

Idag har Nova varit hemma med Eva och alla björnarna i Skärplinge. Hon älskar att vara där, springer som en tok från bilen till ytterdörren för att bli insläppt till alla de andra vovvarna. Sen vill hon att det ska vara full fart med bus med de andra vovvarna. Tur att dom säger  ifrån ibland.

Vi har tränat mycket på uppletande och nu börjar det fungera riktigt bra, nu är det vardagslydnaden som vi måste få kontroll på... Att inte försöka jaga allt som rör sig, att kunna "stanna", sitt-stanna och ligg utan tjat....
Snart börjar valp-unghundskursen...
Nu är det sovtajm...
Godnatt!

Vi tränar vidare...

Nu har vi varit ute och tränat på uppletande, det går alldeles strålande. Jag får inte sakerna i händerna än, men det kommer. Nova jobbar på, letar och letar, och vips hittar hon det hon ska så kommer hon inspringande omedelbart för att få godis... Vi ska snart börja på valp/unghundskurs med Eva och Tomas Ivarsson... Det ska bli superkul och lärorikt...
Jag och Magnus jobbar på med instruktörskursen och imorgon ska jag träna med mitt projektekipage. En liten blandis valp. Det ska bli så himla kul! Vi ska gå igenom klickertänket lite enligt deras önskemål, sen ska vi jobba på kontakten och prata om lite aktiveringsövningar.....
Nu ska jag försöka skriva ihop någonting läsvärt till "mitt ekipage".

/Ida


RSS 2.0