Tävlingslydnadskursen är slut...

Nu är tävlingslydnadskursen slut... Tyvärr!
Idag hade vi sista gången på kursen. Vi tränade både lydnad och spår och Nova skötte sig riktigt bra både vid lydnadsträningen och på spåret.
Först tränade vi ordet "fot" så att hon skulle lyssna på det även om hon var en bit bort. Det gick riktigt bra, men vi måste träna så att hon kan det även om hon inte har fokus på mig just när jag säger kommandot.
Sen tränade vi på rutan. Vi körde med musmatta och från alla håll till rutan... Vi måste träna på galopp till musmattan separat tror jag och så måste jag ha hjälp av någon som kan ta bort och lägga dit musmattan så att den blir lite mer intressant. Men det ska vi nog kunna ordna! Sen lade vi en platsliggning, då fokuserade jag på att vi skulle träna på att hon ska ligga med huvudet nere och det gick jättebra. Hon låg med huvudet nere nästan hela tiden. Jag stod bara ett par meter ifrån henne för att göra det lite lättare.

Nova fick ett cirka 200meter långt/kort spår med fyra apporter (två pinnar och två leksaker) och hon spårade jättebra trots att vi inte spårat på säkert mer än ett halvår... Vi måste skärpa oss och börja spåra lite mer!!!!


Tjo

Kurs

Idag har vi varit på kurs igen, idag gick det inte alls som jag ville... Vet inte riktigt varför det inte gick så bra, men det kändes som att det mesta strulade. Ja, allt utom apporteringen som vi har haft såna problem med! Vi gjorde nog våran bästa apportering någonsin, så även fast det mesta annat strulade så är vi jätteGLADA!
Vi får se hur det blir med tävlingen, vi ska träna och träna och träna, så får vi se hur långt det räcker... om jag startar eller inte.

Nova har legat jättebra platsliggningar, men idag reste hon sig... suck! Vet inte vad jag tränat in för fel. Hoppas att det bara var en engångsföreteelse. Jag ska göra kortare platsliggningar några dagar och inte göra någon mer lång platsliggning förrän typ onsdag. Det närmar ju sig tävling, den 15:e smäller det och då vill jag verkligen att hon ska kunna ligga platsen.. men vi får se, känner jag mig inte trygg med hur hon ligger så avstår vi det momentet. 
Nu ska jag hoppa i säng, imorgon är det trädgårdsfixning. 

Godnatt! 

RSS 2.0