Drag + apportering

Igår körde jag och Nova drag igen, hon drog på som sjutton utan att se en enda skidåkare! Hon fick dra i 4km och skötte sig superbra, det går riktigt fort alltså när hon drar på - vi får satsa på Vindelälvsdraget till nästa år!

Vi har även tränat mycket på apportering, och nu tror jag att det inte är allt för långt borta! Känns riktigt roligt att det har börjat fungera så att vi har någonting nytt att träna på! Vi skulle väl kunna börja på med allt möjligt men det är jag som drar mig lite för att vara ute och träna i snövädret, jag vill ha sommar och sol!

Nu var det länge sen vi tränade sök och tyvärr tror jag inte att jag kommer att kunna träna det i helgen heller.. har fullt upp ändå hela helgen!

Nu ska tränas mer apportering!

/Ida

Drag

Igår och idag har jag kört lite drag med Nova, eller idag fick hon mest springa bredvid då hon nästan försvann i snön... Hon fick springa som sjutton och var helt slut, vi körde 4km till en våffelstuga och så vilade vi där, sen åkte vi samma väg tillbaka. Idag hade inte jag velat vara hund, fy vad det såg jobbigt ut, skönt att ha skidor på fötterna...

Nu ligger hon och sover i soffan, ser helt utslagen ut... Skönt att hon äntligen slappnar av, hon har vaktat oss som sjutton från småhundarna och inte kunnat slappna av alls. Tänk att man måste ta slut på henne såhär för att hon ska slappna av lite!


Tro det eller ej....

men nu har vi ÄNTLIGEN kommit framåt i apporteringen. Nova kan sitta en millisekund med en sak i munnen. Ja, ni hörde rätt, äntligen, äntligen, äntligen! TACK JILL för all hjälp, nu är vi på G!

Igår var vi på klubben och tränade lydnad och allt gick så himla bra, tror att Nova och Zorro hade längtat och drömt om att få vara på klubben och träna. De var såååå laddade och allt gick strålande att träna, till och med sitt-stanna fungerade bra fast Nova var så laddad. Hon lyssnade noga på allt jag sa och det såg riktigt ut som att hon tänkte på vad det var man menade. En sak som jag märkt på Nova är att när hon blir så där het som hon var igår så ger hon ifrån sig ljud, annars är hon ofta ganska tyst under träning och låter mycket annars, men igår så gav hon av pip och skall under träningen. Jill och Zorro gjorde några supersnygga inkallningar med ställande, kul att se hur bra det går!

Vi tränade lite med externbelöning och det kan man verkligen se att hundarna går igång på. Både Nova och Zorro blev superheta när de fick se burken med kattmat, de kunde helt plötsligt ingenting - snacka om störning och snacka om kanon belöning!!!


Imorgon åker vi upp till Sälen och där ska vi fortsättatjuvträna på apportering! Nu j*klar!:)


/Ida

Drag

Idag har vi tränat drag, tre svartskäggisar fick dra och tävla lite mot varandra.
Nova sprang som aldrig förr när hon fick draghjälp, jag tror att hon skulle kunna springa till hon stupa. Vi hängde på en bit, sen tyckte jag att det fick räcka så då vände vi,  men på tillbaka vägen när Nova inte hade någon draghjälp så fick jag dra med henne istället...
Men attan vad roligt det är att träna drag, det går så in i norden fort, man bara flyger ju fram så att tårarna sprutar!
Vi får satsa på drag till nästa år, både Nova och jag måste få lite bättre kondition innan vi är med på någon tävling.

Imorgon ska Magnus och Nova ut och spåra och sen ska jag, Magnus och Jill åka på årsmöte på hundklubben...
Det blir inget sök n ui helgen, och nästa helg ska vi vara uppe i Sälen, så då blir det också vila från sökträningen, men då kan jag lova att jag och Nova ska träna mera drag uppe på fjället!


/Ida

Uppletande

Idag har jag och Jill tränat uppletande med galna hundar.
Jag och Nova tränade på att hon skulle springa ut och ta ett föremål för att sedan passera ett annat föremål på tillbakavägen. Det gick superbra, hon springer in för att få godis och så kan hon hämta det passerade föremålet sen. vi tränade en hund i taget för att träna med externbelöning, vilket var mycket, mycket uppskattat av vovvarna.
Vi tränade även lite, lite fritt följ, även där med externbelöning - vilket hundarna tyckte var en svår störning. Nova blev så till sig när vi tränade med externbelöning så att hon började pipa, hon som brukar vara ganska tyst medan hon jobbar!


Idag har jag och Jill anmält oss till tävlingslydnad steg 1 i Gävle, en caniskurs. Så nu har man fått mer motivation, när man har nått att träna till! Kursen är inte förrän i sommar, men jag längtar som bara den dit!!!

Sökträning - Nova och Magnus

Igår var Magnus och Nova och tränade sök, det hade gått superbra med allting. Nästan så att jag tror att jag ska lägga ner träningen när Magnus bara kan gå in och köra och allt utan minsta problem.

Nova fick testa ha två figuranter ute efter varandra och det var inga problem, hon verkar ha nosen påkopplad från början den lilla damen! Kul att det börjar bli sök och inte bara springa runt och leta träning!!!!

Ska försöka träna lite lydnad i veckan, vi läääär verkligen ta tag i det och nöta på nu så att vi kan ta något steg framåt! Det får kanske bli så att Magnus får tävla och jag träna, för Nova verkar inte ha så stort problem med att jag och Magnus gör olika hon går lika bra med Magnus fastän jag tränar henne mycket mer!!!



Tjo
/Ida

Zorro söker - eller flyger?!?


Jill och Zorro


Zorro i full fart


Emma och Daphne


Daphne


Nova på sökträning i Skärplinge


"Springa är livet..." /Nova


Nova kör sök i full fräs!!!


Nova med sökrullen


Sökträning

Igår tränade vi sök igen med sökgänget, Nova var helt galen i början och jag visste inte hur jag skulle betee mig för att få kontroll på den lilla damen. Hon drog och drog och drog för att få komma fram till sökbanan, jag måste tänka igenom hur jag ska göra om hon är lika dan nästa gång! Igår fick hundarna det jobbigt, det var nästan helt vindstilla så det var svårt med själva söket, men det gick ganska bra ändå trots förutsättningarna. Våra hundar har blivit riktigt uthålliga, dem skulle nog orka hur länge som hellst! Superbra!
Jag och Nova körde 9slag och på fyra av dem körde vi påvis i koppel och det var inga problem alls, Nova var lika taggad ändå!


Den här veckan blir det ingen hundträning för min del, är nämligen uppe i Luleå!

RSS 2.0