Röntgen!

Nu har vi fått svar från röntgen! Nova fick hd B och ad ua...!!!!

Igår var vi upp på klubben och tränade på onsdagsträningen, Nova är helt cool med skott! Det bekymmrar henne inte alls..
Nova låg en hel platsliggning, jag satt brevid så att det skulle kännas tryggt för pluttan!

Vi tränade även på apportering och det börjar gå framåt, äntligen! Tack vare att Magnus lärt sig nya knep på kursen!

TJO!
/Ida


Kanin..

Idag har vi fått hem en liten kaninbäbis, hon är bara cirka åtta veckor...
Vi vet inte riktigt vad hon ska heta än, så kom gärna med namnförslag!
Kanske blir det Myra som Nikkie har föreslagit.

Nova tyckte att det var riktigt spännande med en liten kanin, hon kan inte riktigt låta bli att kika in i köket för att se om den lilla bollen hoppar runt på golvet...

Idag har jag varit ut och cyklat lite med Nova, vi har även tränat lite ingångar och kontakt.
Imorgon väntar instruktörsmöte och hundträning. Vi ska träna på apportering och på platsliggning tror jag. Vi måste lära Nova att hon kan vara lite lugn!


Godnatt på er!

Träning vid bilprovningen

Idag har Magnus och Nova tränat vid bilprovningen... De tränade på ingångar, fotgående och platsliggning. Alla hundarna var galna idag, tror att det beror på att det var så kallt ute. När man själv står och skakar och är blå om läpparna så är hundarna på G... Burr!

På onsdag ska vi träna uppe på klubben, då tränar vi antagligen en hund i taget och får hjälp av varandra! I så fall ska vi träna på apportering... Det måste tränas på hela tiden, vi har fortfarande inte kommit framåt alls!
Imorgon ska jag plugga hela dagen, eventuellt blir det uppletande med Nova och lite träning på platsliggning. Nova har grymt svårt för det, hon verkar ha för mycket myror i brallan....


Ha det gött!

/Ida

Trött hund...:)

Det är inte varje dag Nova blir trött, idag har hon dock varit jättetrött och snäll...

Nä, hon är inte sjuk... Vi har spårat idag, vilket vi inte gjort på länge. Robin la ett spår till Nova som var cirka 300 meter, eller kanske ännu längre som gick strålande! Vi har knappt spårat alls, men hon går som på räls. Dock kan hon lufsa över apporterna - allt för att få fortsätta spåra!
Vi måste träna mer på att markera spårapporterna!!!

I torsdags var Magnus och Nova på kurs för Eva. De fick träna på ingångar och apportering och även platsliggning. Apportering tycker Nova är svårt, vi kommer inte alls framåt där. Vi måste ta tag i det och träna det lite flitigare!!! Ingångarna gick riktigt hyfsat! Platsliggningen fick Nova göra mellan två hundar, men det är inte populärt, nästa kurstillfälle får hon ligga på sidan!


Imorgon blir det nog lite lydnad uppe på klubben. Apportering, platsliggning och frittfölj står på schemat!


Tjo
/Ida

Träning, träning

Idag var vi på klubben och tränade. Nova fick träna linförhet och platsliggning och så fick hon vara med och titta på de andra hundarna. Vi måste träna på att Nova ska kunna vara med, utan att göra hundra utfall och dra i kopplet, matte börjar nämligen bli galen på det och få ont i ena axeln och det är minsann inte roligt! Ordning och reda ska det vara!
Nova skötte sig jättebra på platsliggningen, hon låg ganska lugnt faktiskt för att vara henne...

På torsdag har Magnus kurs, så sen får vi förhoppningsvis någon ny rolig läxa att träna på!

TJOHEJ
/Ida

SÖK

Idag har vi tränat sök, det var nio hundar med! Superkul att vi var så många. Ännu roligare att alla hundar var så fantastiskt duktiga!
Nova fick hitta på fyra busar ute i skogen. Alla var välgömda så att lilldamen inte skulle gå på synintryck, men hon fiade det galant! Det vi har stora problem med är att vi inte har någon ordning för fem öre... Nova drar och sliter så att jag nästan flyger med där bakom henne.... Det måste vi fixa snart, för jag orkar inte hålla emot längre!

Imorgon har vi kurs, sen jobbar jag.. Så tror inte att det blir så mycket träning för Novas del..
Men på måndag ska vi upp och träna lydnad!


Tjo
/Ida


Lydnadsklass 1

Det är en bit kvar innan tävling. Mycket att träna på!
Magnus och Nova går ju lydnadskurs nu, så nu hoppas jag  och tror på att vi tar ett stort steg framåt med lydnaden!!!
Så här långt har vi kommit:


Platsliggning:
Nova har börjat lugna ner sig lite, nu klarar hon av att ligga plats i två minuter utan andra hundar runt omkring sig. Det här momentet känns som det som tar längst tid för den lilla damen att klara av. Det är så mycket spring i benen än...

Tandvisning:
Inget problem att någon kollar på gaddarna, men det svåra är att inte hoppa upp och pussa domaren i ansiktet. Sitta still är ingen hit. Här behövs mycket träning.

Linförhet:
Det kan gå rikitigt bra i korta bitar, Nova kan gå i bra position och med superbra kontakt. Men koncentrationen för längre bitar är dålig. Vi måste öva mycket korta bitar och belöna massor. Innan det blir aktuellt med tävling så måste Nova orka koncentrera sig lite längre.

Läggande:
Det här momentet är nästan klart, det gäller bara att Nova ska orka gå fot med riktigt fokus. När hon gör det så bara slänger hon sig i backen vid ligg, och ligger snällt kvar till jag kommer tillbaka. Som sagt var, mer koncentration vid fotgåendet behövs först.

Inkallande:
Vi måste öva mycket på att Nova ska sitta kvar och inte tjuvstarta. Här är det sitt - stanna som är problemet. När hon kommer håller hon riktigt hög fart och ibland kör hon med "Nödbroms" mot benet. Det måste vi också träna bort. Snygga ingångar är en annan bit som vi behöver träna.

Ställande:
Det här momentet har vi inte börjat med alls än..  Men det kommer...

Apportering:
Här går vi riktigt sakta fram, annars blir det slakt av apporten. Vi tränar på att Nova ska titta på apporten utan att ta den, att hon ska nosa på den och att hon ska hålla tänderna runt den. Men som sagt var, vi går riktigt sakta fram på detta moment.

Hopp:
Hoppet är det som går allra bäst, Lk1 hoppet känns inte alls långt borta. Här får vi mest träna på att inte tjuvstarta, men det här momentet gillar vi...:)

Lydnad

Idag grejade hon det! Nova låg plats i 2minuter, helt otroligt! Magnus som hade läxa att hon skulle ligga i en minut till på torsdag och så grejade lilla tjejen dubbla tiden ikväll...Träning ger resultat!

..det är så kul att Magnus och Nova har börjat på kurs, jag får också så mycke inspiration av det! Vi vet vad det är vi ska träna på, får läxor och utmaningar och det är just det som behövs för att vi ska komma framåt i träningen!


Idag har vi hållt kurs och jag blir så glad av att se vilka fantastiska hundar och förare vi har... Idag tror jag att hundarna hade fått någonting skumt i maten,de var sjövilda allihopa. Kul med så mycket energi, vilken fart de hade på inkallningarna, oj, oJ, OJ! Vi tränade på inkallning, sitt-stanna, ligg-stanna, tandvisning och även lite på att gå fint vid sidan.. Vilka otroliga framsteg man får se när man är instruktör, det är som helt andra hundar nu... Eller förresten det är nog helheten som är helt annorlunda, ekipagen har fått ett helt annat samarbete och hundar och förare har bildat team... Ja, det är riktigt kul att få se!!!

Nu ska jag fundera på vad vi ska hitta på för tok till söndagens kurs...!


Sov så gott!
/Ida

Platsliggning

Nu har det blivit mycket hundträning! Magnus har börjat en tävlingslydnadskurs med Nova, de har bara haft ett tillfälle, men vi har redan tagit ett steg framåt. Kul! Nova har fått i läxa att kunna ligga platsliggning i 1minut till på torsdag... Jag vet inte rikigt om vi kommer att klara en minut, men vi har nog dubbat tiden iaf. Nu kan nog Nova ligga i 35sek utan belöning!
I lördags var vi upp till klubben och tränade lite, vi körde uppletande - som gick jättebra! Nova fick det lite klurigt och det fixade hon galant. Nova fick en sak utlagt i taget för att vi skulle få in lite raka skick. och det fungerade bra! Efter uppletet så tränade Magnus lite platsliggning och lite frittfölj. Det börjar trilla ner en polett för damen nu!!!
Igår tränade vi sök, vi körde Nova, Zorro, Daphne och Milla. Nova, Zorro och Daphne fick köra två omgångar, vilket jag tror vad super, Nova förstod poängen på en gång andra skicket, SKOJ! Efter det tränade vi platsliggning med alla hundarna. Nova låg jättebra.

Idag har vi varit på klubben och tränat lydnad. Magnus och Nova körde frittfölj och platsliggning och Nova låg i 35sek! Nu är det inte så långt kvar...! Vi ska ta det väldigt lugnt med Nova på platsliggningarna så att hon känner att hon kan ligga där tryggt!

Tjo!
/Ida


Luleå

Nu är jag uppe i Luleå igen, så nu får hundträningen vila en vecka för min del... Magnus börjar på kurs på torsdag, han ska gå tävlingslydnad för Tomas Ivarsson...

Jag ska plugga hela dagarna nu till på fredag, då jag äntligen får komma hem till mina kära igen...
Det är skönt att komma bort en sväng, men jag har varit här i 6timmar och börjar redan längta efter Magnus, Nova och Olga, hur ska det här gå!?!?

Nu ska vi titta på Ensam mamma söker... SKOJ!


TJO
/Ida

RSS 2.0