Specialsök

Nu har vi varit på två tillfällen i specialsök, det tar tid innan Nova förstår, men det går framåt som tur är!:)
På lördag ska vi träna heldag, så då hoppas jag att det lossnar ännu mer så att Nova verkligen markerar doften hon ska... Vad roligt det är att se hundarna jobba och utvecklas, först förstår de ingenting och vill knappt gå upp på bordet (måste iaf lockas upp) sen drar de en in i rummet och hoppar gladeligen upp på bordet för att få jobba. Alltid så kul att se de viftande svansarna!

Specialsök

Idag ska vi iväg och träna specialsök. Den här veckan ska vi gå en specialsökkurs, tisdag, torsdag och lördag.
Vi har fortfarande inte bestämmt oss om Nova eller Smulan ska få gå på kurs, men det lutar mot att Nova får gå. Hon skulle behöva tänka lite så att hon kan lugna ner sig lite grann...
Uppdatering kommer efter kursen!

Hej så länge!

Rapportträning i Skärplinge

Idag var jag, Magnus och Elliot ut och tränade rapport med Nova. Det gick si sådär, Nova är fortfarande inte helt säker på vad hon ska göra. Vi tränade förlängningar och första förlängningen så fastnade hon vid B-stationen och letade länge, sen vände hon tillbaka till A. Skruttan... Magnus fick komma upp och visa sig och sen sprang hon som attan ända till C-stationen..:) Till D-stationen var det inga problem alls, dit sprang hon som en raket! Däremot förstod hon inte vad hon skulle göra när hon skulle springa från D-stationen, då fick jag gå och visa mig (och upptäckte att jag hade kass kondition)... men sen sprang hon med fullt ös tillbaka till mig igen och nästa skick till Magnus gick också kanon! Totalt 6 skick iaf och med några hjälper så kan man inte säga annat än att lilltufflan är otroligt duktig och att hon verkligen ser ut att älska att träna rapport!

Tack och hej, leverpastej!

Lydnad

I måndags var vi till bilprovningen och tränade lydnad. Vi tränade läggande under gång, framförgående och budföring. Det var lite ringrostigt i början från min sida, men efter lite uppvärmning så gick det riktigt skapligt!
Ikväll blir det en promenad med lite träning på vägen...
På fredag ska vi träna rapport, nu måste vi ligga i med det - Nova älskar verkligen den grenen!
Tjohej!

Familjen Eriksson-Johansson


Elliot!


RSS 2.0